056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Terrastegels

You are here

Voor de aanleg van de buitenruimte rond uw woning, heeft u keuze uit heel veel verschillende soorten, formaten en materialen : natuursteen, keramiek, beton, kleiklinkers, plavuizen of platines.

Bij het maken van uw keuze houdt u best rekening met enkele praktische aspecten :
- vorstvrijheid
- onderhoudsgemak
- antislipwaarde : vermijd tegels met een te glad oppervlak
- oriëntatie van uw terras : donkere tegels op zuidgeörienteerde terrassen kunnen bij zomerse temperaturen erg heet worden.

Kiest u voor tegels, dan zijn er 3 opties : keramische tegels, natuursteentegels en betontegels.

In het enorme aanbod aan keramische tegels zijn enkel de volkeramische tegels geschikt als terrastegel omwille van hun vorstbestendige eigenschappen. Deze tegels zijn kwalitatief top, sterk, mooi, stijlvol en gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn vuil- en vlekbestendig en nemen geen vocht op. Bovendien bieden we ze aan in oneindig veel kleuren, vormen en structuren. Een echte topper in de tegelwereld zijn de volkeramische tegels waarbij een natuurlijk uitzicht geïmiteerd wordt. Zo is het mogelijk te genieten van een terras die het uitzicht heeft van natuursteen of hout en de voordelen heeft van een volkeramische tegel. Tegenwoordig worden zelfs 2cm dikke keramische tegels aangeboden.  Deze tegels kunnen niet alleen verlijmd worden of op stabilisé geplaatst worden maar kunnen ook eenvoudig geplaatst worden op het gras of op kiezel en zelfs op tegeldragers !

Kiest u voor natuursteen, dan kiest u voor klasse en authenticiteit. Natuursteen is er in vele materialen, kleuren en afwerkingen, voor ieder wat wils en naar ieders budget. Tegels met een geschuurd oppervlak of met een ruwere afwerking zoals bijvoorbeeld gevlamde of gebouchardeerde tegels zijn bijzonder geschikt als terrastegel. We raden u af te kiezen voor tegels met een gezoete of gepolijste afwerking omdat die te glad kunnen zijn. Wanneer u kiest voor natuursteentegels in kleinere formaten, dan hebben de voegen een antislipwerking.

Ook betontegels zijn vorstvrij. Ze bestaan in veel kleuren en uitvoeringen. Sommige tegels zijn voorzien van een coatinglaag. Die geeft de tegels een intensere kleur en vergroot het onderhoudsgemak. Wilt u die coatinglaag niet kapot maken, dan gebruikt u best geen hogedrukreiniger voor het onderhoud van uw terras. Trouwens, ook bij terrassen in volkeramische tegels of natuursteen gebruikt u best geen hogedrukreiniger omdat die de voegen kan aantasten.

Bij Vandevoorde NV kunt u niet alleen terecht voor informatie omtrent het aanbod, de plaatsing maar tevens voor aanverwante produkten als zand, cement, voegsel, drainagematten, ontkoppelingsmatten, betonnetten, boordstenen, afvoerroosters en dergelijke.

Kom vrijblijvend langs voor advies of een offerte, we helpen u graag verder !