056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Siergrind

You are here

Siergrind is een verzamelnaam voor grindsoorten die geschikt zijn voor decoratieve toepassingen, dit omwille van hun mooie kleuren en vorm. Siergrind wordt gemaakt van allerlei soorten natuursteen zoals marmer, graniet, kalksteen, kwarts. De meest voorkomende maten voor siergrind zijn 6 tot 10mm en 8 tot 16 mm dikte. De prijzen verschillen per soort, maar het 'natuurlijke' gebroken siergrind is doorgaans voordeliger dan de kunstmatig geronde soorten. Er zijn meestal drie verpakkingen leverbaar: in zakjes van 25 kg, in bigbags tot 1500 kg en losgestort.

Grind is het uitgelezen alternatief voor zielloos beton of vervelend zand. Bij de aanleg van een tuinpad, oprit of terras vormt grind niet alleen een praktisch, maar ook een esthetisch alternatief. Een degelijke grindstabilisatie is dikwijls noodzakelijk om het grind mooi op zijn plaats te houden en spoor- of plasvorming te vermijden. Eccogravel grindmatten bieden hier de perfecte oplossing. Dankzij hun honingraatstructuur met waterdoorlatend geotextiel, stabiliseren grindmatten het grind op een nette en esthetische manier. hierdoor zijn ze een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor een stabiele ondergrond, met een natuurlijke en strakke uitstraling.

Wie zijn tuin of oprit een aparte moderne look wil meegeven kan schanskorven overwegen; een stevige stalen korf waarin keien naar eigen keuze en inzicht willekeurig kunnen worden gestapeld. De combinatie van steen en staal oogt zeer hedendaags en is uiterst functioneel, bijvoorbeeld als afscheiding, maar ook als akoestische barrière of palissademuur. Het plaatsen is kinderspel omdat de korven pas worden gevuld nadat ze zijn opgesteld.

Schanskorven zijn gemaakt van 5 mm draadstaal waarop een duurzame zink-aluminium coating is aangebracht die zorgt voor een hoge corrosiebestendigheid. De korven worden geleverd met een bijpassend aantal inox colsonbanden en met een aantal haken die binnenin worden geplaatst om kromtrekken en buikvorming te voorkomen. Schanskorfvullingen bestaande uit keien in verschillende natuurlijke kleuren zijn apart verkrijgbaar in bigbags van 900 kg.

Wie zelf niet de handen uit de mouwen wil steken of niet echt handig is, kan werken met de Eccofence Pro schanskorven. Deze steenkorven combineren natuurlijke materialen en een strakke vormgeving met een ingenieus montagesysteem. Eccofence Pro wordt kant-en-klaar bij u thuis afgeleverd en geplaatst. Een uitzonderlijke kleine breedte van 20 cm zorgt voor weinig plaatsverlies. De unieke zwevende constructie voorkomt vervuiling onderaan de korf . Dankzij een machinale vulling bevat elke steenkorf tot 20% meer stenen en is de vulling mooi egaal.