056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Quick Step Laminaat

You are here

Laminaat is een kunststof vloerbedekking die, net als parket, uit losse planken bestaat. Die laminaatplanken bestaan uit meerdere lagen. Je kunt laminaat vergelijken met fineerparket, maar dan met een kunstmatige bovenlaag in plaat van echt hout.

Er bestaan twee soorten laminaat: hoge druk-laminaat (MDF of HDF) en lage druk-laminaat (DPL). Laminaat wordt zwevend gelegd, met een tand- en groefsysteem. Als pionier in laminaat en innovatieve trendsetter is Quick Step al sinds jaren een gevestigde waarde en kwaliteitsproducent van laminaatplanken met het unieke tand en groef Click-systeem.

Alle Quick-Step laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende hoogkwalitatieve lagen.

De transparante slijtvaste toplaag maakt de Quick-Step vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/-structuur die perfect in harmonie is met het dessin.

De tweede laag bepaalt de feitelijke aanblik van je vloer. Die decorlaag is een foto (dessin) met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van het dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie echt en natuurlijk lijkt.

De derde laag bestaat uit een watervaste gelijmde kernplaat van HDF (High Density Fibre Board of vezelplaat met hoge dichtheid). Die HDF-plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en volgende technische kenmerken: uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

De vierde en tevens onderste laag heet de tegenlaag. Deze vochtbestendige rug garandeert een evenwichtige plaat die niet kan kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

Dankzij de kern van HDF-plaat van topkwaliteit en de Scratch Guard toplaag zijn Quick Step laminaatvloeren uitstekend beschermd tegen microkrassen, vallende voorwerpen, hoge hakken enz.

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in een bijna eindeloze variëteit van dessins en kleuren, gebaseerd op uiterst accurate reproducties van hout, keramiek en steen. Planken of tegels, breed of smal, modern of artisanaal, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Er is een Quick Step laminaatvloer voor elke kamer - zelfs je badkamer - en voor elk budget. In onze toonzaal vindt u het volledige assortiment terug.