056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Natuursteen

You are here

Natuursteen is uniek, geen 2 tegels zijn gelijk. Het wordt ontgonnen in groeves overal ter wereld, bewerkt en op maat gezaagd. Door dat unieke karakter straalt natuursteen klasse en authenticiteit uit. Het past zowel in een strak modern als in een landelijk interieur. De warme kleuren en natuurlijke schakeringen geven uw interieur een blijvende meerwaarde. De beige en grijze tinten brengen door hun natuurlijke variatie in fossielen, aders en kleurschakeringen op een discrete manier toch leven in uw interieur.

We zetten voor u de meest gekende natuursteensoorten op een rijtje.

Onze eigen Belgische blauwe hardsteen, ook wel arduin genaamd, blijft een zeer populaire natuursteensoort. Het is een grijze kalksteen die zowel in moderne als klassieke interieurs past en tevens geschikt is voor allerlei buitentoepassingen. Deze natuursteen is een stuk duurder dan de Vietnamese en Chinese kalksteen die over gelijkaardige eigenschappen beschikt maar licht verschilt van uitzicht.

Marmer is een harde natuursteensoort die in heel veel kleurschakeringen voorkomt, gaande van wit tot zwart, rood, groen, donkerbruin en veel beigetinten. Al naar gelang de soort marmer, is het materiaal in meerdere of mindere mate geaderd of gewolkt.

Graniet is één van de hardste natuursteensoorten en daardoor bijzonder geschikt voor druk belopen plaatsen. Het komt voor in tinten variërend van wit, geel, rood, bruin tot grijs en zwart. Als keukenwerkblad is het bijzonder geschikt omwille van z’n vlekbestendigheid.

Leisteen is een sterk gelaagde steen die meestal een natuurruw oppervlak heeft. Deze natuursteen is zuur-, vet- en vuilbestendig waardoor hij geschikt is voor binnen en buiten. We treffen leisteen aan in kleuren zwart, donkerbruin en groengrijs. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Basalt is een vulkanisch gesteente dat zowel gebruikt kan worden voor binnen- als buitentoepassingen. Hij is overwegend grijs en komt uitstekend tot z’n recht in moderne interieurs. Het is een hard en weinig poreus gesteente met een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Dankzij een gedreven zoektocht en nieuwe technieken zijn de prijzen van natuursteen de laatste jaren gedaald en is de keuze van afwerkingen groter geworden.

Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal. We maken u graag wegwijs in het ruime aanbod.