056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Kleiklinkers

You are here

Voor de aanleg van een tuin, is er meer nodig dan alleen groenbeplanting. Terras, tuinpaden en oprit zorgen voor structuur en contrast en kunnen een grote meerwaarde bieden aan uw tuin. Aangezien we onze tuin steeds meer zien als een verlengstuk van ons huis, willen we die graag mooi inrichten. Of we een landelijke uitstraling wensen te creëren of eerder houden van een moderne strakke tuin, de kleiklinkers hebben dankzij hun vele sterke eigenschappen hun plaats veroverd.

De kleiklinker wordt vervaardigd uit natuurlijke materialen, zonder kunstmatige toevoegingen. Het is een ecologisch product, op een milieuvriendelijke en verantwoorde wijze geproduceerd.

Kleiklinkers zijn zeer duurzaam en hebben een hoge slijtweerstand.  Ze gaan honderden jaren mee. De stenen kunnen meerdere malen herplaatst worden en hebben een hoge restwaarde.

Kleiklinkers worden gebakken op hoge temperaturen waardoor ze weinig poreus zijn en dus een lage wateropname hebben. Daardoor vereisen ze nauwelijks onderhoud, zijn ze bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en zijn ze bovendien ongevoelig voor chemicaliën, olie, benzine en dooizouten.

Kleiklinkers zijn 100% kleurvast. Ze krijgen hun kleur tijdens het bakproces en zijn in de massa gekleurd. De kleiklinkers nemen in de loop der jaren zelfs in kleurintensiteit toe, wat de bestrating een mooi en tijdloos karakter geeft.

Doordat ze beschikbaar zijn in een grote diversiteit aan kleuren, formaten en afwerkingen, zijn ze combineerbaar met heel wat andere materialen. De getrommelde klinkers laten toe een tuin met een landelijk klassieke uitstraling te creëeren, de ongetrommelde klinkers worden eerder gekozen voor de aanleg van een strakke, moderne tuin en oprit. Ook de vele legpatronen (zoals halfsteensverband, visgraatverband, blokverband, ...) dragen bij tot het creëren van de beoogde sfeer. 

Een strakke oprit, een stijlvol terras, een idyllisch tuinpad, een sierlijke afboording, het kan allemaal ! Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal, we overlopen graag met u de verschillende mogelijkheden.