056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Kies de vloer die past in uw interieur

You are here

Sommige vloeren drukken een uitgesproken stempel op het interieur : nostalgisch, stoer, industrieel, exotisch, mediterraan of hypermodern.

Welke stijl die u ook kiest voor uw interieur, kies voor een mooie vloer die jarenlang meekan! Andere elementen in het interieur, een laagje verf op de muur, behang met een leuke print, kleurrijke kussens in de zetel, … zijn gemakkelijker aan te passen !
 

De loft-stijl / het modern industrieel interieur

Dit interieur is inderdaad modern maar staat niet noodzakelijk synoniem voor koud en kil! Het kan evengoed warm en gezellig zijn, al naar gelang de keuzes die je maakt. Denk maar aan de prachtige grote volkeramische tegels die sprekend lijken op cement of beton … Of toch liever een parket ? Beiden kunnen en wekken een ander sfeer op !
Het ruimtelijke gevoel wordt versterkt wanneer dezelfde vloertegels ook geplaatst worden op een deel van de wanden, al dan niet in een ander formaat. Voor wie op zoek is naar een materiaal voor een accentmuur, dan zijn de 3D-strips (beschikbaar zowel in natuursteen als volkeramisch) het antwoord !
 

Het gezellige, landelijke interieur

 

Minimalistische interieur met knipoog naar de natuur

Strakke minimalistische ontwerpen combineren we graag met natuurlijke materialen. Natuursteen, zowel op de vloer als op de wand, creëert een luxueuze sfeer. Parket straalt warmte en klasse uit. Voor mensen die wat vrezen voor het onderhoud en de vlekken, zijn er tegenwoordig prachtige look-alikes op de markt : volkeramische tegels die niet te onderscheiden zijn van natuursteen en parket.

 

Het klassieke interieur

Dat dit ouderwets is, is een misvatting ! In dit interieur zien we veel warme tinten, natuurlijke materialen en klassieke patronen. Een mooi donker rustiek parket, een prachtige Belgische Blauwsteen, witsteen in Romeins Verband, of zelfs de volkeramische versies ervan, … Voor een romantische stijl gaan we voor pastelkleuren op de muren en in de decoratie. Of liever een barokke stijl met veel patronen en donkere kleuren? En als we de laatste trends volgen, vullen we aan met details in brons.

 

Het trendy interieur

Kleurrijke grafische patronen zijn momenteel overal aanwezig. Ook in de tegels : strepen, ruiten, vierkanten, driehoeken en asymmetrische patronen, … Felle kleuren, zelfs in combinatie met zachte pasteltinten, abstracte tekeningen en repetitieve patronen horen thuis in het trendy interieur.

 

Het retro interieur

Dit interieur grijpt terug naar de jaren vijftig die momenteel een heropleving kennen. Deze revival van retro en vintage heeft tot een comeback van de pastelkleuren geleid. In combinatie met warm donkerbruin en het warme grijs (grijs met een vleugje bruin) komen de pastelkleuren goed tot hun recht. De nieuwe parketten van Quick step met hun subtiele V-groep en donkerbruine kleur vormen een moderne retro basis. Maar ook de keramische parketten, vloertegels in warm greige en bruin en dambordpatronen passen uitstekend in dit interieur.

 

Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal ! We helpen u graag verder bij het realiseren van uw interieurwensen !