056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Keramische tegels als gevelbekleding

You are here

De buitenmuur van uw woning hoeft niet noodzakelijk bekleed te worden met een gevelsteen of gevelbepleistering. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een andere soort gevelbekleding om esthetische, praktische (eenvoudig toe te passen) of budgettaire redenen. En er is keuze te over : houten gevelbekleding, keramische gevelbekleding (tegels of kleidakpannen), natuursteen gevelbekleding of zelfs metalen gevelbekleding.

Waar hout niet ideaal is omwille van het onderhoud en zink door de hoge kostprijs, is keramische gevelbekleding een steengoede keuze.

Keramische tegels - vooral de grote formaten - zijn vaak ook geschikt voor het bekleden van de buitenmuren van een een gebouw. In combinatie met doorlopende glazen bekledingen of vensters, kan met een keramische gevelbekleding een moderne en strakke gevel gecreëerd worden. Ze kunnen vrij eenvoudig zowel op nieuwe constructies als op bestaande gebouwen worden aangebracht om de thermische eigenschappen (door het plaatsen van isolatie) en/of de esthetische karakteristieken ervan te verbeteren.

Naast keramische tegels zijn ook kleidakpannen geschikt als gevelbekleding voor nieuwe woningen of renovatieprojecten. De kleidakpannen worden op nagenoeg dezelfde manier geplaatst als op een hellend dak. De pannen doen dienst als buitenschil en zijn door een verluchte spouw gescheiden van de isolatie. De constructie laat toe om vrij de isolatiedikte en dus het energiepeil van de nieuwbouw of renovatie te bepalen.

Een dak- en gevelafwerking met kleidakpannen in één en hetzelfde materiaal kan zo worden gerealiseerd. Dit geeft het gebouw een heel speciale uniforme uitstraling. Bovendien is de kleidakpan een toonbeeld van duurzaamheid. Zij heeft niet enkel, net zoals de keramische tegel, een lange levensduur maar is ook perfect herbruikbaar en kan in een mum van tijd individueel worden vervangen.

Kom vrijblijvend langs in de toonzaal. We geven u graag meer uitleg over de mogelijke materialen en de plaatsing ervan !