056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Invloed van kleur in je interieur

You are here

Wanneer u van plan bent een ruimte te betegelen, houdt u best rekening met de grootte van de ruimte en de aanwezige lichtbronnen. We ervaren een ruimte namelijk anders bij schemering als bij fel zonlicht of kunstlicht.

Daarnaast zijn de kleuren die we kiezen voor de vloer, de wanden en het plafond uiterst belangrijk. Ze zijn namelijk bepalend voor de stijl en de sfeer die we wensen te creëren. Wanneer we kiezen voor lichte en koele tinten, lijkt de ruimte groter. Wanneer we kiezen voor donkere en warmere kleuren, dan lijkt de ruimte kleiner en knusser.
 

  Een donkere vloer, in combinatie met lichte wanden en plafond, doet de kamer breder lijken. Kies je voor een zwarte of donkergrijze vloer, dan geeft die de kamer een luxueuze, stijlvolle aanblik. Gecombineerd met lichte kleuren voor de wanden, creëer je een hedendaags interieur wanneer je decoratieve elementen in trendy of warme kleuren toevoegt. Wanneer je decoratieve elementen in een donkere kleur toevoegt, dan creëer je rust. Kies je voor een vloer in een donkerbruine tint, dan leg je de link naar de aarde en de natuur. Dit past heel goed in een rustiek, landelijk interieur maar is ook heel mooi in combinatie met sterke, heldere kleuren.
  Een donker plafond met lichte vloer en wanden creëert een drukkend en zwaar effect.
  Een lichte vloer en plafond en een donkere achterwand, zorgt ervoor dat de ruimte korter en dus kleiner lijkt.
  Een donkere vloer en donker plafond, in combinatie met lichte wanden, doen de kamer lager en breder lijken.
  Een donkere vloer en donkere wanden met een licht plafond creëren een somber "keldergevoel".
 

Een lichte vloer, plafond en achterwand laten de kamer smaller, hoger en dieper en lijken. Een lichte vloer, plafond en wanden, laten de kamer groter lijken. Kiest u voor witte of lichtgrijze vloeren, verlenen de kamer een helder licht en hedendaags gevoel. Beige vloeren maken de ruimte zonniger creëren een rustige, tijdloze sfeer.

  Een lichte vloer en plafond, in combinatie met donkerdere wanden, laten de kamer breder lijken maar zetten ook de horizontale lijnen in de verf.
  Lichte vloer en achterwand creëren een tunneleffect.
  Wanneer alle vlakken dezelfde kleur hebben, dan worden de hoeken van de kamer minder zichtbaar waardoor de kamer vormeloos lijkt.