056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Hoe onderhoud ik mijn keramische tegels?

You are here

Keramische vloertegels worden vervaardigd uit hoogkwalitatieve grondstoffen en gebakken onder zeer hoge temperaturen, waardoor een uiterst slijtvaste en weerbare tegel ontstaat. Deze tegels zijn haast nooit poreus en erg makkelijk in onderhoud. Het is wel belangrijk de tegels na plaatsing goed te reinigen en te ontvetten.

Na de plaatsing cementsluier verwijderen met Lithofin KF Cementsluierverwijderaar

Na de plaatsing van uw nieuwe tegels, kan er cementsluier blijven aan vastkleven. Dat is in het begin moeilijk te zien. Toch is het belangrijk uw tegels met cementsluierverwijderaar te behandelen om onderhoudsproblemen later te vermijden. Vuil en vet blijven namelijk na verloop van tijd in de cementsluier kleven.

Opgepast : het is uiterst belangrijk tot 2 weken na de plaatsing te wachten om cementsluierverwijderaar te gebruiken zodat de voeg voldoende tijd krijgt volledig uit te harden!

Wekelijks onderhoud met Lithofin FZ Onderhoudsreiniger

Het wekelijks onderhoud van uw keramische vloer moet gebeuren met een aangepast en ontvettend product bestemd voor keramische tegels. Opgepast : gebruik nooit laagvormende en vette zepen voor het onderhoud van uw keramische vloer. Doordat de tegels niet poreus zijn, laten deze schoonmaakmiddelen een vetlaag achter waarin vuil blijft kleven en die sporen achterlaat op uw tegels.

Donkere vochtvlekken en schimmels op voegen kan u verwijderen met Lithofin KF Schimmel-Ex.

Intensieve periodieke reiniging met Lithofin FZ Intensiefreiniger

Om de 3 maand of bij hardnekkige vlekken brengt een schrobbeurt met Lithofin FZ Intensiefreiniger de tegels weer terug in hun originele staat.
 

Deze producten zijn te verkrijgen bij Vandevoorde NV.