056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Cementtegels

You are here

Cementtegels zijn één en al charme. We zien ze nog steeds in oude huizen. Ze moeten dus wel degelijk zijn qua hardheid en kleurvastheid ! Met een correct onderhoud haalt u hiermee een pak charme en authenticiteit in huis ! Hoe langer de cementtegels in uw woning liggen, hoe mooier ze worden. Door onderhoud en gebruik krijgen ze namelijk een prachtig patine !

Ze zijn momenteel terug erg in trek door hun authentieke karakter en warme, zuiderse kleuren, motieven en patronen. Ze geven een rustieke uitstraling en zorgen voor een retro-effect. Zowel in een modern als eerder landelijk interieur staan deze tegels mooi.

Cementtegels zijn handgemaakt uit een mengeling van zand en cement waarbij men ook natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Kleine kleurnuances en afwijkingen zijn inherent aan een handgemaakt, authentiek product en dragen bij tot het artisanale, charmante karakter van de cementtegel.

Cementtegels worden meestal geplaatst met een droge naad, dus zonder voeg. Zo komen de patronen en kleuren het best tot hun recht. Ze kunnen geplaatst worden op de vloer en tegen de wand. Daar ze niet bestand zijn tegen lange perioden van vorst, zijn ze niet geschikt voor toepassingen buiten. Hun kleur kan tevens vervagen onder invloed van UV en zonlicht. Ook als douchevloer raden we ze af omwille van hun poreuze karakter. De kleuren donker groen, rood en donker blauw kunnen vervagen in ruimten met veel zonlicht.

Tegenwoordig zijn er ook veel mooie volkeramische look-alikes van de cementtegels op de markt. Deze kunnen dan weer wel buiten of als douchevloer geplaatst worden.

Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal. We tonen u graag de verschillende mogelijkheden !