056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Betontegels

You are here

Iedereen kent de gewone betontegels (stoeptegels) waarmee vele openbare voetpaden worden betegeld; grijs van kleur en meestal in het formaat 30x30cm. Er bestaat echter een ruime variatie aan kleuren, formaten, diktes en afwerkingen waardoor ze tegenwoordig ook veel gebruikt worden als verharding voor terrassen, pleinen, opritten, ... .

Bovendien geeft een specifieke behandeling van de bovenste laag de betonnen tegels een speciale look. Bij uitgewassen tegels worden de in de tegels verwerkte natuursteengranulaten zichtbaar, wat een aparte uitstraling geeft. Een ander procédé is het staalstralen van de betontegels. Bij deze gestaalstraalde tegels is de cementfilm verdwenen, waardoor de gekleurde natuursteen-granulaten zichtbaar worden. Dit resulteert in fraai ogende kleurvaste kwaliteitstegels.

Een nieuwe trend zijn de grootformaattegels (megategels) van 1 meter op 1 meter. Deze tegels geven de tuin, terras of oprit een strakke uitstraling en passen perfect bij de hedendaagse en hypermoderne architectuur.