056 68 87 65 | info@vandevoorde.be

Artisanale tegels

You are here

Op zoek naar sfeer en authenticiteit ? Dit zijn tegels voor u !

Het gaat hier om tegels die nog gemaakt worden volgens een eeuwenoude traditie, volledig op ambachtelijke wijze. Ze dragen generaties ervaring en liefde voor het vak in zich. Elk exempaar is uniek : uniek in afmeting, in kleur, in uitzicht. Deze eigenschappen zijn eigen aan een handgemaakt, authentiek product en dragen bij tot het artisanale, charmante karakter van het uiteindelijke tegelwerk.

 

Zelliges, of zellijes, zijn handgemaakte wandtegeltjes van terra cotta, afgewerkt met gekleurde glazuurlaag. Ze zijn vervaardigd in Marokko op artisanale wijze volgens aloude traditie. De tegeltjes vertonen kleine maatverschillen en kunnen subtiel verschillen in kleur wat het betegeld oppervlak tot een echt kunstwerk maakt. Ze passen zowel in een modern designinterieur als in een landelijk kader.
Doordat de tegels op de achterzijde schuin afgekapt zijn, kan je ze met een fijne voeg plaatsen. Daardoor komt de kleurschakering in de terra cotta tegeltjes nog mooier tot uiting.
Door het artisanale karakter kunnen tegels kleine onvolmaaktheden aan het oppervlak vertonen. Deze dragen bij tot het uiteindelijk charmante karakter van het tegelwerk. Je zou denken dat de tijd erop ingewerkt heeft.

Bij Vandevoorde NV vindt u zelliges in 22 verschillende kleuren en in formaat 10 x 10 en 5 x 5.

 

 

Onze Hollandse witjes zijn ambachtelijk gemaakte replica's van de Nederlandse wandtegels zoals ze gemaakt werden in de 17e eeuw. Het zijn vierkante tegeltjes 13 x 13 met een licht ongelijk oppervlak en in 2 hoeken een klein putje, "spijkergaatje" genaamd. De Hollandse witjes zijn niet gewoon wit ... Er zijn verschillende kleurnuances, wat het tegelwerk uniek maakt en zorgt voor een prachtige uitstraling !

 

Cementtegels worden gemaakt volgens een milieuvriendelijk procédé, uit een mengeling van zand en cement en met natuurlijke kleurstoffen. De kleine kleurnuances en afwijkingen tussen de tegels onderling dragen bij tot het artisanale karakter. We bieden ze aan in vele kleuren en in verschillende motieven en patronen waarmee u eindeloos kan variëren. Effen kleuren en motieven kunnen afgewisseld worden volgens uw eigen smaak en passend in uw interieur. Of u een rustieke landelijk sfeer wilt creëren of eerder kiest voor een strak modern design interieur, in het aanbod van de cementtegels vindt u zeker uw gading! Zo komt u tot een persoonlijk ontwerp en een uniek interieur!

 

 

Doordat er geen schaalvoordeel kan gemaakt worden, zijn deze artisanaal gemaakte tegeltjes over het algemeen iets duurder dan industrieel geproduceerde tegels. Daartegenover staat  de authenticiteit en de charme.

Door de revival van retro en vintage en het grote succes van de landelijke interieurs, zien we meer en meer goede kopieën van artisanale tegels de markt overspoelen. Deze replica's zijn vaak iets prijsgunstiger en zijn veelal onderhoudsvriendelijk.

Enkele sfeerbeelden ...

 

Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal. We tonen u graag het aanbod.